4 april 2014
a
A
northern territory, south australia, & Victoria
Hallo lieve mensen,
Het is vrij kort geleden dat ik mijn laatste blog schreef, maar ik heb de afgelopen twee welen enorm veel meegemaakt. Het is dus ook tijd voor een update. Nadat ik Perth had verlaten kwam ik aan in het warme Alice Springs. Alice springs ligt in het midden van Australië en het ligt echt in the middle of nowhere! Op het vliegveld werd ik meteen verwelkomd door erg irritante vliegen. Ze gaan echt overal zitten. Maar ze houden er vooral van om in je oren, neus, mond en ogen te kruipen. Helaas was dit nog niks vergeleken met de outback (waar ik uiteindelijk 3 dagen met een charmant vliegennetje heb rondgelopen). Ik ben zonder problemen in mijn hostel aangekomen. Ik heb verder niet erg veel van Alice springs gezien want de wekker ging de volgende dag om 5.45 am.
De volgende ochtend was het tijd om de outback in te gaan. Ik dacht dat ururlu vlakbij Alice springs lag, maar het was nog een erg lange rit de outback in. Na een rit van 6 uur kwamen wij bij Ururlu aan. Voor degen die niet weten wat dit is; ururlu is het centum van de aboriginalcultuur en is bij de bekende platte oranje rots. De rots was indrukwekkend, maar ook de omgeving er omheen vond ik erg indrukwekkend. Het is zo warm, droog en er groeit bijna niks. Ik vind het gek om voor te stellen dat hier (nu nog steeds) mensen kunnen leven.
Verder heb ik ook enorm veel geleerd over de aboriginals, hun geschiedenis en hun manier van leven. Wij hebben in de avond in swags in de openlucht onder de sterren geslapen.
Dit was erg bijzonder, al was het wel even wennen. Je moet bij alles wat je doet oppassen voor giftige spinnen, slangen en dingo's. De volgende twee dagen ging de wekker ook om 5.45am. Erg vroeg, maar dit was wel nodig vanwege de hitte. Ik heb verder nog een hele mooie andere rots beklommen (het broertje van ururlu) en door een hele indrukwekkende canyon gelopen. Hierna was het tijd voor de volgende bestemming: adelaide! Ik vond de outback heel erg mooi en bijzonder. Maar ik was ook erg blij dat ik de warme,stoffige outback achter mij kon laten.
In adelaide heb ik een paar nachtjes bij Tessa in haar studentenhuis geslapen. Het was zo lekker om lekker in bed te kunnen blijven liggen en niet wakker te worden door kindergeluiden. Ik heb in Adelaide dus vooral veel gerelaxed. Verder hebben we twee kleine huisfeestjes bij Tess thuis gehad. Ik heb adelaide verkend en ben naar een paar musea geweest. Verder heb ik ook nog afgesproken met Edith, een vriendin van mijn tante. Zij heeft mij ook wat mooie plekjes laten zien.
Hierna was het tijd om verder te gaan. Ik had besloten om de great ocean road met Dave mee te rijden. Dave is een boer uit Perth die ik in nieuw-Zeeland heb ontmoet. Hij is op weg naar het noorden met zijn truck. Wij hadden verder niet echt een planning en bekeken elke dag hoever we wilden rijden en wat we wilde zien. In Australië heb je erg veel gratis campings. Hier hebben we geprobeerd om zo veel mogelijk te staan. Er zijn hier zo veel enorm mooie plekjes! Wij hebben bijna elke dag echt midden in de natuur een plekje weten te vinden. Wij hebben bij meertjes geslapen, in de duinen (met het geluid van de zee op de achtergrond), bij een riviertje in de bossen enz. Het was even omschakelen toen wij vertrokken uit Adelaide. Dave pakt het kamperen erg makkelijk aan en heeft bijna geen kampeerspullen. Verder boeit hygiene hem ook niet heel erg veel. En eigenlijk in alles is hij vrij makkelijk. Wij hebben elke nacht in de openlucht op een matras in de achterbak geslapen. Ook qua temperatuur was het even schakelen. Wij hebben mooie dagen gehad maar ook regen en overdag 17 graden. De great ocean road (en de natuur hier omheen) was echt enorm mooi en afwisselend! Na een paar dagen begon ik mij wel erg te storen aan dave, wat helaas mijn plezier ook een beetje beïnvloede. Na een week onderweg te zijn geweest kwamen wij aan in Melbourne! De eerste avond hebben wij Tina opgezocht (een nieuw Zeeland buddy). Hierna was het tijd om afscheid te nemen van Dave. Dave is op weg naar het noorden en ik blijf nog even in Melbourne. Op dit moment zit ik in het appartement van Tina. Zij is een weekje weg. Het appartement ligt echt midden in het centrum en er is een gym, sauna & zwembad! Echt heerlijk!
Verder is Melbourne een erg grote, leuke en levendige stad. Er is enorm veel te doen en te zien! De stad bestaat uit gekke contrasten tussen oude gebouwen en wolkenkrabbers, vierkante gebouwen en gekke vormen, grijze plekken en kunst, de drukte van de stad en de rust op het strand enz. En er zijn ook enorm veel verschillende culturen die samenkomen in deze stad. Ik heb de afgelopen dagen erg veel door de stad gestruind en heb natuurlijk erg genoten van alle faciliteiten hier in het appartement. Ik ben verder ook een beetje mijn trip verder aan het plannen. De volgende bestemming is Sydney. Ik wil graag zo snel mogelijk wat noordelijker zitten. Hier begint het namelijk langzaamaan winter te worden. Verder wil ik proberen om begin mei in Brisbane te zitten. Dan komt er namelijk bezoek vanuit Nederland aan. Judith komt namelijk naar Australië!! Hierna wordt het waarschijnlijk tijd om weer wat werk te zoeken, het leven is hier zo duur. Ik leef echt heel zuinig, bespaar geld door bij andere mensen te slapen en nog steeds geef ik meer uit dan ik zou willen.
Ik hoop dat alles bij jullie goed gaat. Ik hoorde dat het alweer echt lente aan het worden is.
Heel veel liefs vanuit Melbourne